Architect Swansea
Architect Swansea

Project to Extend, Remodel & Reclad House

Following a substantial Value Engineering exercise and Non Material Amendment Submission to seek a second approval from the Local Planners, The Paddock project at Swansea, involved extending the existing house, utilising the floor slab of the conservatory annexe.

 

The extension is two storey and is constructed in Timber Frame, so as to keep the construction as lightweight as possible, given the floor slab and existing foundations are not deep.

 

The existing house has also been remodelled to incorporate a new staircase to an existing converted loft, formerly accessed by a loft ladder.

 

The garage is also partially conevrted to a utility room, for laundry purposes.

 

The exterior of the building has been transformed by covering the external walls with Stained Thermowood vertical T&G cladding. The Roof tiles have been replaced with Charcoal Black Concrete Roof Tiles and the windows have been replaced with Anthracite uPvc.

 

Overall the transformation from these changes has been extremely dramatic with the new Restrained Black Scandinavian materiality giving a 'Nordic Cool' style to the remodelled House. 

 

Project Year: 2018
Project Cost: £140,000
Location: The Paddock, Swansea, United Kingdom
 
'Dennis came to our aid part way through our project and worked with us to make it a reality. We had many discussions and we felt listened to at all times, and he always followed through when we requested clarification and additional information. It was an evolving picture and throughout Dennis was always approachable and flexible with our end goal firmly in sight. He engaged with others easily and made the tender process straightforward for us. We would definitely work with Dennis again and have no hesitation in recommending him to others.'

 

Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
© Dennis Hellyar Architects

Call

E-mail